Partneři

www.vzs-plzen.cz

Místní skupina Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Plzeň-město II.

Archiv

03.02.2011

Slovinsko 2013

 

Ahoj potapěči, nepotapěči, přátelé a kamarádi,

tento rok, tradičně již po čtvrté, opět pořádáme výlet do Slovinska za potápěním. 

Odjezd je v pondělí 5.8. večer, příjezd zpět do Pardubic v neděli 11.8. večer. 

Jede se do města Piran, jenž je starobylé městečko nacházející se na nejzápadnějším výbežku pobřeží, detaily naleznete na http://www.portoroz.si/en/piran. Pro město jsou typické úzké uličky a dominantní kostel na kopci, kde se pořádají koncerty se skladbami nejen tamního rodáka Giuseppe Tartiniho.

Ubytování je 100 m od potápěčského centra. viz http://www.norik-sub.si/ Potápění si každý platí na bázi sám, a to podle toho, jak hodně se bude potápět. Místo pro potápění je chráněnou podvodní rezervací, bystrému oku se možná poštěstí vidět mořského koníka, a nebystrému se naskytne pohled na koberec krabů, kteří se prohánějí spolu s mořskými plži po skalnatém útesu.

Bydlí se v apartmánech se společným soc. zařízením a kuchyňkou. 

Jídlo je formou polopenze, snídaně a večeře, kterou zajistíme společně s vynikající kuchařkou. Několikrát zajdeme na večeři do místních restaurací, které nabízejí nepřeberné druhy mořských darů, ale i italskou či místní kuchyni. 

Cena za ubytování se bude pohybovat kolem 4200,- (podle apartmánu), jídlo  cca 800,- a cesta (kdo nepojede vlastním autem)  cca 1400,- na osobu. Po závazném přihlášení se Vás požádám o zaplacení zálohy na bydlení, jež musím uhradit při rezervaci apartmánů. Pro ty, kteří nejsou potápěči a budou mít zájem podívat se pod mořskou hladinu je v ceně také malé dobrodružství formou ochutnávky potápění, pod vedením instruktora potápění.

Pro inspiraci pár fotek z minulých výletů naleznete na: http://www.hopadive.cz/kat-12-fotogalerie.html

Město je ovšem velmi vhodné i pro nepotapěče, rodiny s dětmi od 1 roku po skoro dospěláky. Jsou zde spousty malebných zákoutí, vyhlídek na celý poloostrov, potapěčské muzeum, samozřejmě moře a ve vedlejším městě jsou také bary, lehátkové pláže a různé sportovní aktivity. 

Kdo máte zájem, dejte, prosím, vědět do konce března, pak se již budu objednávat apartmány.

Pro více informací mě kdykoli volejte, pište. 

 

tento článek se vyskytuje v následujících sekcích: archív - články za rok 2011
hopadive on facebook